torstai 25. lokakuuta 2012

Paavo Airola


Sain "älykkäiltä" suosituksen kirjasta: Paavo Airola: Voi hyvin.

Nämä "älykkäät", eli fytonomit ja ravitsemustieteilijät ja itseoppineet, vaihtoehtoisia hoitomuotoja käyttävät puhuvat sellaisista asioista ryhmässään, että luen yleensä suu auki ja ihailen tiedon määrää. Yritän itse päästä edes idiootti-tason yläpuolelle ja aloitan matkani tästä kirjasta. Nettisivujen luku alkoi turhauttaa.

Jos olisin älykäs, nämä allaolevat, sieltä täältä poimitut tekstit Airolan kirjasta tulisivat minun kynästäni, niin samaa ajatusmaailmaa olen heikoilla tuloksilla tässä yrittänyt sanoittaa.

Lääkärit kun eivät etsi syytä tähän tautiin, eivätkä myöskään etsi parannuskeinoa. He yrittävät vain tukahduttaa ja hoitaa taudin oireita parhaansa mukaan, käyttäen muiden tautien parantamiseen keksittyjä lääkkeitä. Lääkkeitä, joilla on kamalia sivuvaikutuksia. Lääkkeiden määrät ovat arvauksia hoitavan lääkärin mukaan ja keskiarvoja muiden käyttäjien mukaan, niistä vieroitukset standardia toimintaa. Kyllä siinä on yksilö, eli minun 7-vuotias tyttäreni aika hukassa. Kiitos kuitenkin lääkäreille, teette mitä voitte teille annetuilla tiedoilla, parasta tarkoittaen ja toivoen.

Minä yritän tehdä seuraavaa parhaani mukaan, Paavo Airolan viisain sanoin:

Ainoa tehokas sairauksien parantamiskeino on sairauksien syiden poistaminen. Kaikki edellä mainitut terveyden heikentymisen syyt (pitkä lista...) täytyy korjata ja poistaa ennenkun terveys voidaan palauttaa. Kun huonon terveyden syyt on poistettu parhaan mahdollisen ravinnon, erityisten ruokavalioiden, vitamiinien ja hivenaineiden ja muiden vaarattomien menetelmien avulla ja tuella, oireet häviävät - eivät sen vuoksi, että me olisimme parantaneet ne, vaan siksi, ettei niillä ole enää mitään syytä olla olemassa. 

Sairaus ei ole kielteinen tila, jota vastaan pitäisi taistella ja joka pitäisi tukahduttaa ("parantaa") kaikin käytettävissä olevin keinoin, vaan myönteinen, rakentava prosessi, jonka kehon parantavat voimat ovat saattaneet alkuun terveyden palauttamiseksi.

Virallinen lääketiede on jättänyt ravitsemuksen aivan liian kauan huomiotta sairauksien aiheuttajana ja hoitajana. Kiistaton ja vuosi vuodelta yhä vakuuttavammaksi käypä totuus on, että ravitsemus on kaikkein tärkein yksittäinen terveyteen ja sairauteen vaikuttava tekijä.

Ravintoaineet ovat niitä välineitä, joiden kanssa ihmisruumis joutuu työskentelemään rakentaessaan ja huoltaessaan terveitä soluja, kudoksia, rauhasia ja elimiä. Ravintoaineita tarvitaan kaikkiin elintoimintoihin. Kehossamme ei tapahdu yhtäkään entsymaattista, aineenvaihdunnallista, hormonaalista, psyykkistä, hermostollista, fyysistä eikä kemiallista toimintoa, joka ei vaatisi tiettyjä ravintoaineita.

Kaikki muut keinot, olivatpa ne lääkkeitä, leikkauksia, manipulaatioita, akupunktiota - mitä tahansa - voivat olla hyödyllisiä ja paikallaan hoitoarsenaalissa, mutta ne jäävät tuloksettomiksi useimmissa tapauksissa ellei kaikkein ensimmäiseksi huolehdita korjaavasta ja tukevasta ravitsemusterapiasta.

MUN INTUITIO SANOO KYLLÄ!

In english later, busy making organic food from scratch:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti