keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Nefrologin mielipide / Nefrologist´s take on this


Peruspolikäynti tänään Lastenklinikalla. Kaikki oli hyvin, L tosi voi hyvin. Dieetin ansiosta hän ei turpoa niin paljon ja tuntee olonsa kevyemmäksi. Näyttää niin söpöltä, mun kaalimaan kakara.

Taisi tulla vähän puun takaa nämä testitulokset nefrologille, vaikutti epäileväiseltä. Sain taas saman ruokavaliolla ja suolistolla ei ole mitään tekemistä tämän taudin kanssa-puheen jonka olen jo monta kertaa kuullut. Yhtä monta kertaa olen kuullut että sillä on todella paljon merkitystä. Mielipide eroja ja eri koulukuntia..

Piristäväähän näissä lääkäreissä on aina se, että kun kysyy jostain uudesta asiasta, tulee syvä huokaus ja epäilevä katse ja heti tyrmäystä. Kukaan lääkäri never ever ei ole sanonut, että hei, onpa mahtavaa että teette lisätutkimuksia ja tutkitte eri vaihtoehtoja, että kun eihän mistään voi olla varma idiopaattisen taudin kanssa, tiedä vaikka joku auttaisikin! Olisi ihanaa, jos joku todistaisi oloni vääräksi, mutta minun henkilökohtainen kokemus on se, että olisin tosi kiltti jos vain ottaisin ne pillerit vastaan kyseenalaistamatta mitään.

Ainoa fakta taitaa kuitenkin olla, että lääketieteen tarjoamat valkoiset pillerit eivät paranna, vaan tekevät lisää haittaa.

Tämä oli uusi nefrologi meille ja oli tosi mielenkiintoista kuulla hänen ajatuksiaan. Hänellä oli paljon tietoa, mutta taas, todella vähän vastauksia. Hän oli erittäin vakuuttava, vaikka emme jakaneetkaan ajatuksia ruokavaliosta. Kun kysyin, mitä tässä pitäisi tehdä, kun toinen lääkäri sanoo että parasiitti pitäisi hoitaa asap ja sinä olisit tässä tilanteessa hoitamatta. Keneen uskon ja kuka tekee päätöksen ja ottaa vastuun? Hän sanoi että heille kuuluu vastuu, he ovat vastuussa hoidosta.

Oli hän mitä mieltä tahansa, otti asian vakavasti ja lupasi hankkia lisää tietoa Parasitologian laitokselta, asiantuntijalta. Hän soitti pian perään ja pyysi meitä takaisin. He halusivat testata myös kaiken ja meidän pitäisi hakea tarvittavat välineet.

Joten nyt messissä on nefrologi, parasiitti-asiantuntija ja funktionaalisen lääketieteen edustaja. Kaikilla eri mielipiteet, mutta voin olla ping pong pallo heidän välissään.

Perjantaina juttelemaan funktionaaliselle taas, ensi viikolla kuullaan nefrologilta. Nyt taas NS-tauko ja normaalia elämää.

p.s. Osteopaatilla taas hoidettiin niin tyttöä kuin äidin sielua. Lasse on super! L taitaa alkaa myös lämmetä, vaikka Lasse onkin MIES!

http://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/35678/Mathur_Heli.pdf?sequence=1
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Basic check up today at Lastenklinikka. Everything was fine with L, she has never felt better. With the diet she doesn´t swell up and feel heavy and she looks adorable, my little cabbage patch doll.

The nefrologist, of course, was wary when I shared with him the test results and what the other doctor wanted to do. I got the whole diet and gut doesn´t have anything to do with this disease speach, which I have heard so many times and as equal many times have heard from other parents and other doctor´s that it does. All a matter of opinion.

"Hey, it´s good that you´re looking into other options and doing everything you can, since with an idiopathic disease you never know what will work unless you try it. " SAID NO DOCTOR EVER!

This was again a new doctor and it was interesting talking to him. He had lots of knowlegde, but again, very few answers. I was impressed with him, even if we didn´t share the view on the diet.  When I asked what I was supposed to do, when one doctor says the parasites should be treated asap and he says he wouldn´t treat them at this point, who is going to decide and take responsibily? He answered that he felt they should decide, they are responsible for her treatment.

He took all this seriously though and said he would check with the Parasitology department, with an expert. He called a little later, saying we should come back and collect stool sample kits. The parasitology department wanted to test her again.

So now we are getting double-checked, the nefrologist, the functional medicine doctor and the parasite expert are all on this. They all have very different views on matters, but I don´t mind being the ping pong ball between them.

p.s. The visit to the osteopath restored my faith in humanity as always. Lasse is wonderful, a full wellbeing visit every time! Even L seemed to warm up to a GUY treating her;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti